Викладацький склад
В.Г.Мирончук
Мирончук Валерій Григорович
професор, доктор технічних наук, завідувач кафедри з 1995 по 2021р.
Освіта
Київський технологічний інститут харчової промисловості
Спеціальність: «Машини і апарати харчових виробництв»
Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, нагрудними знаками «Відмінник освіти України», «За академічні заслуги».
Працював у 1982-1983 рр. в університеті м. Нові Сад (Югославія), у 1986–1988 рр. – у Гаванському політехнічному інституті ім. Хосе Антоніо Ечеверія (Республіка Куба). Виступав з доповідями на чисельних наукових конференціях, в тому числі за кордоном: м.Гавана (1988), м.Лас Віллас (1988), м.Мюнхен (1995), м.Антверпен (1999), м.Кемерово (2002), м.Мадрид (2003), м.Пловдів (2014) та ін.
Викладає дисципліни:
Технологічне обладнання харчових виробництв;
Технологічне обладнання галузі;
Монтаж, ремонт, експлуатація обладнання;
В науковому та методичному доробку понад 640 друкованих праць, серед них 6 монографій, 3 підручники, 7 навчальних посібників, тлумачний словник з цукрової промисловості, 188 статей в фахових наукових виданнях, 77 патентів і авторських свідоцтв, 60 науково-методичних праць.
Підготував доктора технічних наук та 10 кандидатів технічних наук, три з яких мають міжнародну кваліфікацію – доктор філософії.
Наукова школа: теорії і практики кристалізації цукровмісних речовин
Напрямки наукової діяльності – теорія і практика кристалізації речовин із розчинів; мембранні методи розділення рідких продуктів.
Контакти:
тел.+38(044)269-72-33
E-mail: mironchukvg@ukr.net
М. М. Пушанко
Пушанко Микола Миколайович
професор, доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України
Освіта: механічний факультет КТІХП
Спеціальність: інженер-механік обладнання харчових виробництв
Викладає дисципліни:
Технологічне обладнання галузі
Монтаж, ремонт, експлуатація обладнання
Основи розрахунку і конструювання обладнання
Публікації:
Всього більше 270 публікацій. З них:
Монографій і підручників – 7
Статей – більше 130
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – більше 30
Патентів – більше 75
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – більше 20
Наукова школа: Дослідження процесів екстрагування сахарози
Напрями наукової діяльності:
Дослідження тепло- масо-обмінних процесів
Створення високоефективного обладнання харчових виробництв
Контакти
тел.+38(044)287-93-32
E-mail: puchanko@nuft.edu.ua
В.Л. Яровий
Яровий Володимир Леонідович
професор, кандидат технічних наук, «Відмінник освіти України», «Заслужений працівник освіти України», перший проректор НУХТ
Освіта
Закінчив Київський технологічний інститут харчової промисловості
Спеціальність: «Машини і апарати харчових виробництв»
Викладає дисципліни:
Технологічне обладнання харчових виробництв.
Напрямки наукової діяльності
дослідження та напрямки інтенсифікації тепломасообмінних процесів при сушінні продуктів харчового призначення.
Публікації:
Опублікував понад 155 наукових праць, із них 16 авторських свідоцтв і патентів.
Контакти
тел.+38(044) 287-93-19
В.В.Олішевський
Олішевський Валентин Вікторович
доцент, доктор технічних наук
Освіта: механічний факультет, Український Національний університет харчових технологій
Спеціальність: інженер-механік, (процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв)
Викладає дисципліни:
Основи САПР
Технологічне обладнання харчових виробництв
Загальна технологія харчових виробництв
Публікації:
Всього 127 публікацій. З них:
Підручників - 1
Статей – 32
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – 67
Патентів – 20
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – 7
Наукова школа: електрофізичні методи, екстрагування
Напрями наукової діяльності:
електрофізичні методи обробки харчових середовищ та одержання наночастинок металів
інтенсифікація процесів екстрагування сахарози з бурякової стружки та очищення напівпродуктів бурякоцукрового виробництва
Контакти
тел.+38(044) 289-72-13
E-mail: valinter@ukr.net
С.І.Блаженко
Блаженко Сергій Іванович
доцент, кандидат технічних наук, директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого НУХТ
Освіта
Київський технологічний інститут харчової промисловості
Спеціальність: «Машини і апарати харчових виробництв»
Викладає дисципліни:
Сучасні методи проектування;
Нові комп’ютерні технології;
Комп’ютерне проектування технологічних процесів та устаткування.
Напрямки наукової діяльності
дослідження тепломасообмінних процесів цукрового виробництва.
Публікації:
Опубліковано 43 наукових праць, із них 7 патентів. Є співавтором навчального посібника “Теорія машин і механізмів. Курсове проектування”.
Контакти
тел.+38(044) 287-93-66
Ю.І.Вересоцький
Вересоцький Юрій Іванович
доцент, кандидат технічних наук, заступник директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого НУХТ
Освіта: механічний факультет , Український державний університет харчових технологій
Спеціальність: процеси та обладнання харчових та мікробіологічних виробництв
Викладає дисципліни:
Основи САПР
Основи комп’ютерного проектування
Комп’ютерні технології проектування
Комп’ютерні технології в наукових дослідженнях
Машини-автомати, потокові лінії та робототехнічні комплекси
Проектування обладнання галузі
Публікації:
Всього 69 публікацій.
З них:
Статей – 18
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – 34
Патентів – 5
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – 12
Напрями наукової діяльності:
Інтенсифікація тепломасообмінних процесів розпилювального сушіння рідких харчових продуктів молочної промисловості.
Моделювання процесів харчових виробництв
Контакти
тел.+38(044) 287-92-22
E-mail: veres@nuft.edu.ua
Р.Л.Якобчук
Якобчук Роман Леонідович
доцент, кандидат технічних наук, заступник завідувача кафедри
Освіта: механічний факультет (ННІТІ ім. акад. І.С. Гулого), Національний університет харчових технологій
Спеціальність: обладнання переробних і харчових виробництв, (процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв)
Викладає дисципліни:
Технологічне обладнання харчових виробництв
Основи САПР
Комп’ютерні технології в інженерних розрахунках
Інженерне обладнання будівель
Інжиніринг харчових виробництв
Проектування промислових підприємств з основами САПР
Промисловий інжиніринг
Публікації:
Всього 95 публікацій. З них:
Статей – 15
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – 51
Патентів – 13
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – 16
Напрям наукової діяльності:
Розроблення та удосконалення процесу і обладнання для сушіння харчових продуктів
Контакти
тел.+38(044) 287-93-86
E-mail: yakroman@ukr.net
В.В.Пономаренко
Пономаренко Віталій Васильович
Доцент, кандидат технічних наук
Освіта: Київський технологічний інститут харчової промисловості,
Механічний факультет
Спеціальність: Інженер-механік, Процеси і апарати харчових виробництв
Викладає дисципліни:
Основи розрахунку та конструювання технологічного обладнання
Конструювання технологічного обладнання харчових виробництв
Технологічне обладнання галузі
Технологічне обладнання харчових виробництв
Напрями підвищення ефективності роботи технологічного обладнання
Основи САПР
Публікації:
Більш 230 публікацій. З них:
Монографії - 2
Статей в фахових, зарубіжних та наукометричних журналах – більш 30
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – більш 50
Авторських свідоцтв, патентів – більше 120
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – 30
Наукова школа: Масообмінні процеси
Напрями наукової діяльності:
Теоретичні і експериментальні закономірності тепломасообмінних процесів, гідродинаміка ежекційних апаратів
Контакти
тел.+38(044)287-94-57
В.Г. Серпученко
Серпученко Вадим Геннадійович
доцент, кандидат технічних наук
Освіта: енергетичний факультет, Київський технологічний інститут харчових технологій
Спеціальність: «Промислова теплоенергетика»
Кваліфікація: «Інженер - промтеплоенергетик»
Викладає дисципліни
Нарисна геометрія
Інженерна графіка
Публікації:
У творчому доробку більше 70 публікацій, у тому числі понад 40 наукових праць, одне авторське свідоцтво, один навчальний посібник (у співавторстві), а також більше 20 навчально-методичних робіт.
Наукова школа: мембранні процеси і технології
Напрями наукової діяльності:
Баромембранні процеси у технологіях харчових виробництв
Контакти
тел.+38(044) 287-96-36
E-mail: serp62@ukr.net
І.М.Миколів
Миколів Іван Михайлович
доцент, кандидат технічних наук
Освіта: факультет машини та апарати харчових виробництв, Київський технологічний інститут харчової промисловості.
Спеціальність: машини та апарати харчових виробництв, (процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв)
Викладає дисципліни:
Технологічні комплекси харчових виробництв
Комп’ютерні технології в інженерних розрахунках
Проектування промислових підприємств з основами САПР
Технологічне обладнання галузі
Промисловий інжиніринг
Основи автоматизації проектування
Основи розрахунку і конструювання технологічного обладнання
Інженерне обладнання будівель
Публікації:
Всього понад 80 публікацій. З них:
Статей – 31
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – 30
Монографія – 1
Авторських свідоцтв і патентів – 10
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – 8
Наукова школа: Інтенсифікація масообмінних та гідромеханічних процесів
Напрями наукової діяльності:
Інтенсифікація масообмінних процесів бродильних виробництв
Інтенсифікація гідромеханічних процесів харчових виробництв
Удосконаленнятехнології та обладнання дла виробництва масла
Удосконаленнятехнології та обладнання дла виробництва плавлених сирів
Співпраця з харчовими підприємствами:
Львівська пивоварня, КОМО , Наш молочник , Галіївський маслозавод,
Тернопільський м’ясокомбінат та Київський БКК.
Контакти
тел.+38(044)287-91-21
immykoliv@ukr.net
Є.М.Бабко
Бабко Євген Миколайович
доцент, кандидат технічних наук
Освіта: механічний факультет, Український Національний університет харчових технологій
Спеціальність: інженер-механік, (процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв)
Викладає дисципліни:
Основи САПР
Технологічне обладнання галузі (Промисловий інжинірінг)
Основи розрахунку і конструювання технологічного обладнання
Основи комп`ютерного проектування
Публікації:
Всього 87 публікацій. З них:
Статей – 22
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – 27
Патентів – 11
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – 27
Наукова школа: теорії і практики кристалізації цукровмісних речовин
Напрями наукової діяльності:
дослідження систем кристалізації цукру
електрофізичні методи обробки харчових середовищ та одержання наночастинок металів
інтенсифікація процесів екстрагування сахарози з бурякової стружки та очищення напівпродуктів бурякоцукрового виробництва
Контакти
тел.+38(044) 289-93-86
E-mail: babkoe@ukr.net
Т.М.Погорілий
Погорілий Тарас Михайлович
доцент, кандидат технічних наук
Освіта: механіко-математичний факультет, Київський Національний університет ім. Т. Г. Шевченка
Спеціальність: механік, математик-прикладник, (процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв)
Викладає дисципліни:
Основи САПР
Комп’ютерні технології в інженерних розрахунках
Моделювання технологічних систем
Методи оптимізації та математична статистика
Публікації:
Всього 155 публікацій. З них:
Статей – 51
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – 76
Патентів – 13
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – 18
Наукова школа: теорії і практики кристалізації цукровмісних речовин
Напрями наукової діяльності:
Аналітичні та чисельні розв’язки нестаціонарних задач теплопровідності та дифузійного масообміну
Математичне моделювання тепло- та масообміну процесів масової кристалізації речовин (сахарози)
Контакти
тел.+38(044) 287-96-90
С.Ю.Лементар
Лементар Cвятослав Юрійович
доцент, кандидат технічних наук
Освіта
Київський технологічний інститут харчової промисловості
Спеціальність: «Обладнання переробних та харчових виробництв»
Викладає дисципліни:
Проектування обладнання галузі;
Моделювання технологічних систем;
Системи автоматичного проектування;
Обладнання харчових виробництв.
Публікації:
Всього 80 публікацій. З них:
Статей – 26
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – 27
Патентів – 9
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – 18
Наукова школа: теорії і практики кристалізації цукровмісних речовин
Напрямки наукової діяльності
дослідження процесів згущення та кристалізації у виробництві моноцукрів, дослідження процесів сушіння молочних продуктів.
Контакти
тел.+38(044) 287-96-83
E-mail: lementar@nuft.edu.ua
Д.М.Люлька
Люлька Дмитро Миколайович
доцент, кандидат технічних наук
Освіта: механічний факультет, Національний університет харчових технологій
Спеціальність: «Обладнання переробних і харчових виробництв»
Спеціалізація: «Обладнання цукрових заводів»
Викладає дисципліни
Основи САПР
Основи комп’ютерного проектування
Технологічне обладнання галузі
Гігієнічні вимоги до проектування обладнання
Інженерія безпеки
Монтаж, ремонт, експлуатація обладнання
Технологічне обладнання харчових виробництв
Основи автоматизації проектування
Публікації:
У творчому доробку більше 200 публікацій, у тому числі понад 20 наукових праць, 45 патентів на винаходи та корисні моделі України, а також 15 навчально-методичних робіт.
Наукова школа: Екстрагування сахарози з бурякової стружки
Напрями наукової діяльності:
Дослідження тепло-масовіддачі в діючих промислових екстракторах
Розроблення конструкцій транспортних систем дифузійних апаратів з метою інтенсифікації процесу екстрагування
Контакти
тел.+38(044) 289-96-83
E-mail: lulkadm@ukr.net