Наукові гуртки
Наукові гуртки кафедри ТОКТП
Діяльність наукових гуртків проводиться відповідно до Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», інших нормативних актів МОН України, Статуту Університету.
Науковий гурток є добровільним об’єднанням здобувачів вищої освіти, аспірантів, докторантів та молодих вчених при кафедрі Університету, що створюється для виконання наукових робіт. Науковий гурток - це творчий колектив здобувачів вищої освіти, об’єднаний з метою формування у них первинних систематизованих навиків наукової діяльності та вмінь застосовувати у практичній діяльності досягнення науки і науково-технічного прогресу та для забезпечення якісної підготовки фахівців вищої категорії. Він покликаний стимулювати активну творчу наукову працю здобувачів вищої освіти у процесі навчання, виявляти серед них найбільш обдарованих, створювати умови для їх наукового зростання.
Основні завдання наукового гуртка:
забезпечення розширеного засвоєння здобувачами вищої освіти навчального програмного матеріалу та поглиблення знань із дисциплін, що вивчаються;
засвоєння здобувачами вищої освіти методології наукового дослідження, розвиток у них наукового мислення і аналітичних здібностей, розширення світогляду та підвищення рівня інтелекту;
формування у здобувачів вищої освіти навиків наукової діяльності, а також умінь використовувати теоретичні знання у практичній діяльності;
залучення здобувачів вищої освіти до наукової діяльності за напрямами наукових досліджень наукових шкіл, факультетів і кафедр Університету;
розвиток наукових шкіл, створення творчих наукових колективів, підготовка резерву науково-педагогічного персоналу Університету;
виховання у здобувачів вищої освіти потреби постійно вдосконалювати знання з обраної професії.
На даний час на кафедрі функціонують різнопланові наукові гуртки, діяльність яких спрямована на отримання здобувачами компетенцій, які викладені в освітньо-професійних програмах «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» (ОС Бакалавр) та «Інжиніринг харчових виробництв» (ОС Магістр) спеціальності 133 «Галузеве машинобудування».